D.V. zaterdag 9 november 2019 oliebollenactie Woord en Daad

Het eilandelijk comité van de stichting Woord en Daad hoopt D.V. zaterdag 9 november 2019 de jaarlijkse oliebollenactie te houden.

 
De opbrengst is bestemd voor het Woord en Daadproject: “Noodhulp en Weerbaarheid“.
    

Woord en Daad werkt aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden vanuit Bijbelse opdracht. Ze is actief op het gebied van onderwijs, arbeid en inkomen en basisvoorzieningen (gezondheid, water en landbouw).

Noodhulp en Weerbaarheid

Wereldwijd nemen de natuurrampen toe. Woord en Daad   wil onze kwetsbare naaste bijstaan in de nood. Dat doen we door na een ramp direct noodhulp te verlenen. Maar ook door onze naaste voor te bereiden op mogelijke rampen. We doen dit via lokale partnerorganisaties die met elkaar samenwerken.

Noodhulp

Na de acute noodhulp focussen we op weerbaarheid. Bijvoorbeeld door te werken aan een sterker en veerkrachtigere lokale gemeenschap. Ook kijken we hoe de regio zich beter kan voorbereiden, zodat het een volgende ramp beter aan kan.

Weerbaarheid

Vanuit onze ondersteuning hebben we aandacht voor diverse ontwikkelingen in de omgeving . Onderwijs, inkomen en opleiding en schoon drinkwaterzijn allemaal zijn allemaal van belang voor het opbouwen van een goed leven na de ramp. Gezamenlijk werken we wereldwijd naar weerbaarheid.

Op verschillende manieren bijdragen

U kunt ook bijdragen aan dit project door het te steunen met een bijdrage.

·      Dat kan door het kopen van oliebollen voor € 3,50 per zak. De opbrengsten worden door de overheid verdubbeld. Op zaterdag morgen 9 november a.s. komen de vrijwilligers hiervoor bij u langs.

·       Verder kunt kerstkaarten kopen voor € 1,50 per pakje. Hiervoor kunnen kinderen langs de deur komen of u kunt ze op de bekende adressen verkrijgen. Daar kunt u ook de volgende zaken afgeven:  Gebruikte mobiele telefoons, kleine cartridges, gebruikte postzegels en oude ansichtkaarten, oude buitenlandse munten, spaarzegels, gebruikte brillen en balpennen.

·       Als u thuis wilt sparen kunt u daarvoor een spaarglobe aanvragen

·       U kunt informatie vragen over het sponsorprogramma van Woord en Daad

·       Ook kunt u speciale postzegels met een Woord en Daad logo kopen voor dezelfde prijs als normale zegels.

·       Voor de adressen waar u een en ander kunt kopen, brengen of navragen verwijzen wij naar de publicatie elders in dit blad of onze website: www.woordendaadgo.nl

 

 Nieuwsarchief »

Nieuws

3
4
Postzegels Woord en Daad lees verder
3
4
Jemako lees verder