D.V. 17 maart: Krentenbrodenactie

 

Het eilandelijk comité van Stichting Woord en Daad hoopt D.V. zaterdag 17 maart a.s. de jaarlijkse krentenbrodenactie te houden.  

 

De opbrengst is bestemd voor het Woord en Daadproject: “Veilig moederschap in Bangladesh“.  

 

Woord en Daad werkt aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden vanuit Bijbelse opdracht. Ze is actief op het gebied van onderwijs, arbeid en inkomen en basisvoorzieningen (gezondheid, water en landbouw).  

 

Moeders in Bangladesh  

De situatie van moeders in ontwikkelingslanden is niet te vergelijken met die van moeders in Nederland. Dat begint soms al vroeg: vrouwen krijgen geen goede zorg rond de geboorte van hun kind, omdat ze bijvoorbeeld geen toegang hebben tot een ziekenhuis. We kunnen ons daar in Nederland nauwelijks iets bij voorstellen als we kijken hoe de zorg voor moeder en kind, voor, tijdens en na de geboorte in Nederland is geregeld.  

   

Armoede, onveiligheid en moeizame woon-omstandigheden maken het voor vrouwen in Bangladesh niet gemakkelijk om kinderen te krijgen en op te voeden. De moeders staan er vaak alleen voor.   Desondanks zetten deze moeders zich er elke dag zoveel mogelijk voor in. Zij willen toch immers ook het beste voor hun kinderen, net als wij.  

 

Helaas zijn in Bangladesh op het platteland veel voorzieningen (nog) niet beschikbaar. Ook is de bereikbaarheid van medische hulp vaak ver weg. Daarnaast hebben vrouwen ook weinig inspraak en bepalen mannen of (schoon)ouders of zwangere vrouwen medische zorg mogen krijgen en moeten zij tot de bevalling blijven werken. Al met al een situatie die om verandering vraagt.  

 

Het project “Veilig moederschap” is er op gericht om deze veranderingen te realiseren en te begeleiden. Langs die weg krijgen (aanstaande) moeders toegang tot zorg en onderwijs en wordt economische zelfstandigheid mogelijk gemaakt. Iedere moeder is immers nodig!!!!  

 

Op verschillende manieren bijdragen  

U kunt ook uw steentje bijdragen door het project te steunen met een bijdrage.
Die is BROODNODIG!!!!!!!!!!  
  • Dat kan door het kopen van krentenbroden (€3,50 per stuk). In tegenstelling tot de afgelopen jaren worden de actieopbrengsten door de overheid verdubbeld. Mede daarom beveelt Woord en Daad de krenten-brodenactie van harte bij u aan. DOET U OOK MEE?!!!!  
  • Op de bekende adressen kunt u de volgende zaken afgeven ten behoeve van Woord en Daad: Gebruikte mobiele telefoons, kleine cartridges, gebruikte postzegels en oude ansicht kaarten, oude buitenlandse munten, spaarzegels, gebruikte brillen en oude balpennen. Als u thuis wilt sparen voor Woord en Daad kunt u daarvoor een spaarglobe aanvragen .    
  • Ook kunt u informatie vragen over het sponsorprogramma van Woord en Daad.
  • Producten die te koop zijn: cashewnoten en Kaars koffie. U kunt speciale postzegels met een Woord en Daad logo kopen, voor dezelfde prijs als de normale zegels Zie hiervoor verder onze website: www.woordendaadgo.nl.

Tenslotte: we zijn nog steeds op zoek naar comitéleden voor Goedereede, Stellendam en Herkingen. Als u zelf belangstelling hebt om op deze manier het werk van Woord en Daad te steunen of u weet iemand anders, wilt u ons dat dan laten weten. (0187-483834)  Nieuwsarchief »

Nieuws

20
9
D.V. zaterdag 10 november 2018 oliebollenactie Woord en Daad lees verder
2
1
Postzegels Woord en Daad lees verder