D.V. 1 april: Krentenbrodenactie

Het eilandelijk comité van de Stichting Reformatorische Hulpactie Woord en Daad hoopt D.V. zaterdag 1 april a.s. weer de jaarlijkse krentenbrodenactie te houden.
De opbrengst is bestemd voor projecten waar de hulpstichting zich dit jaar voor inzet, onder het jaarthema: “Cashew, de noot aan de man!” Woord en Daad werkt aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden vanuit Bijbelse opdracht. Ze is actief op het gebied van Onderwijs, Arbeid en Inkomen en Basisvoorzieningen (gezondheid, water en landbouw).
 
In 2017 voert Woord en Daad onder meer actie voor projecten in het kader van het jaarthema: ”Cashew, de noot aan de man!” De verbouw en verwerking van cashew kunnen werkgelegenheid en daarmee inkomen bieden voor de bewoners van Burkina Faso en Benin in Afrika.
In Benin en Burkino Faso is de cashew voor boeren een van de belangrijkste gewassen. Bovendien is de noot voor beide landen een belangrijk exportproduct. Banen zouden in deze sector voor het oprapen moeten liggen. Echter in beide landen wordt 90% van de noten direct geëxporteerd. Verwerking vindt plaats in Azië. Woord en Daad vindt dat dit anders kan. Een baan zorgt voor geld en geld geeft toegang tot voedsel, onderwijs en zorg. Daarom werkt Woord en Daad ook aan economische ontwikkeling.
Samen met zeven andere organisaties uit Nederland en West-Afrika werkt Woord en Daad de komende jaren aan versterking van de cashewnotensektor in Benin en Burkino Faso. Dit gebeurt door boeren met krediet en trainingen te helpen hun inkomsten te verhogen, en door de cashewnoten lokaal te verwerken.
 
U kunt ook uw steentje bijdragen aan deze ontwikkelingen door de inspanningen van Woord en Daad hiervoor te steunen met een bijdrage.
Dat kan door het kopen van krentenbroden. In tegenstelling tot de afgelopen jaren worden de actieopbrengsten door de overheid verdubbeld. Mede daarom beveelt Woord en Daad de krentenbrodenactie van harte bij u aan.
DOET U OOK MEE?!!!!
 
Op de bekende adressen kunt u de volgende zaken afgeven ten behoeve van Woord en Daad: gebruikte mobiele telefoons, kleine cartridges, gebruikte postzegels en oude ansichten, oude buitenlandse munten, spaarzegels en gebruikte brillen. Als u thuis wilt sparen voor Woord en Daad kunt u daarvoor een spaarglobe aanvragen. Verder kunt u speciale postzegels met een Woord en Daad logo kopen.
Ook kunt u daar informatie vragen over het financiële adoptieprogramma van Woord en Daad, aankoop van cashewnoten en Kaars koffie. Zie hiervoor verder onze website: www.woordendaadgo.nl.


Nieuwsarchief »

Nieuws

18
3
D.V. zaterdag 6 april 2019 krentenbrodenactie voor Woord en Daad lees verder
2
1
Postzegels Woord en Daad lees verder