D.V. zaterdag 10 november 2018 oliebollenactie Woord en Daad

 
Het eilandelijk comité van de stichting Woord en Daad hoopt D.V. zaterdag 10 november 2018 de jaarlijkse oliebollenactie te houden.
 
De opbrengst is bestemd voor het Woord en Daad project: “Wonderschoon voor een gezonde toekomst”.

 

Woord en Daad werkt aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden. Ze is actief op het gebied van onderwijs, arbeid en inkomen en basisvoorzieningen (gezondheid, water en landbouw)

 

Schoon (drink)water in Oeganda, Ethiopië, Haïti en Bangladesh

De afgelopen zomer hebben wij kunnen ervaren wat het betekent voor mens en dier dat het zolang droog blijft en dat dit gevolgen heeft voor met name de groei van de land- en tuinbouwproducten. Maar ook met het (drink)waterverbruik moest voorzichtig worden gedaan.

Maar ondanks het droge weer hebben wij geen tekort gehad voor dagelijks gebruik en bovendien was het water schoon.

 

Hoe anders is dat in landen als Oeganda, Ethiopië, Haïti en Bangladesh waar, als er al voldoende water is, dit verre van schoon is en dat is van invloed op de leefomgeving. Dit met alle gevolgen van dien. Denk maar aan de slechte hygiënische toestanden. Jaarlijks sterven er daardoor wereldwijd gemiddeld 500.000 kinderen onnodig aan diarree en hebben 800.000.000 mensen geen toegang tot schoon drinkwater.

 

De opbrengst van het project “Wonderschoon voor een gezonde toekomst” is dan ook gericht op het beschikbaar maken van schoon (drink)water, verbetering van de hygiëne en goede sanitaire voorzieningen. Om de betrokkenheid van de bevolking van de betreffende landen te stimuleren worden ook zij daarbij ingeschakeld.

Zij worden daarom gemotiveerd en financieel ondersteund om zich actief in te zetten voor het realiseren van toegang tot schoon (drink)water voor dorpen in Oeganda, een gezonde leefomgeving op scholen in Ethiopië en een markt voor sanitaire producten in gemeenschappen in Bangladesh.

Door de plaatselijke bevolking daarbij in te schakelen kan hierdoor ook nog werkgelegenheid worden gecreëerd.

 

Op verschillende manieren bijdragen

U kunt ook bijdragen aan dit project door het te steunen met een bijdrage.

·         Dat kan door het kopen van oliebollen voor € 3,50 per zak. De opbrengsten worden door de overheid verdubbeld. Op zaterdag morgen 10 november a.s. komen de vrijwilligers hiervoor bij u langs.

·         Verder kunt kerstkaarten kopen voor € 1,50 per pakje. Hiervoor kunnen kinderen langs de deur komen of u kunt ze op de bekende adressen verkrijgen. Daar kunt u ook de volgende zaken afgeven:  Gebruikte mobiele telefoons, kleine cartridges, gebruikte postzegels en oude ansichtkaarten, oude buitenlandse munten, spaarzegels, gebruikte brillen en balpennen.

·         Als u thuis wilt sparen kunt u daarvoor een spaarglobe aanvragen.

·         U kunt informatie vragen over het sponsorprogramma van Woord en Daad.

·         Producten die te koop zijn: cashewnoten en Kaars koffie. Ook kunt u speciale postzegels met een Woord en Daad logo kopen voor dezelfde prijs als normale zegels.

·           Hieronder de adressen waar u een en ander kunt kopen, brengen of navragen.

 

Ouddorp: Eventueel op één van de andere adressen in de buurt

Goedereede: Eventueel op ėėn van de andere adressen in de buurt

Stellendam: L. Blokland, Tulpenpad 23; tel. 491976

Melissant: J.J.Menheere, Fabiusstraat 63; tel. 602081

Herkingen: Eventueel op één van de andere adressen in de buurt

Dirksland: E.Baan-Bikker, Wilhelminalaan 16; tel. 603051

Sommelsdijk: M.B.Baan, Sommelsdijkse Haven 18; tel. 489995

Middelharnis: A.de Bakker-Hendriksen, Emmalaan 23; tel.487807

Stad a/h Haringvliet: S. Bakelaar-Looijen, Jan van Halfwassenaerstraat 10; tel. 06-10695769

Den Bommel: M.Lokker-Zuiddijk, Joh.Frisolaan 13; tel. 612217

Nieuwe Tonge: C.J.Arensman, Burg. Overdorpstraat 10; tel. 651933

Oude Tonge: P.van der Sluys, Uranusweg 29; tel. 643037

                    J.van der Veer-Arensman, Eisenhouwerlaan 38; tel. 848009    

Ooltgensplaat: L.J.J.Okker-Braber, Pr.Bernhardstraat 17; tel. 663905

 

Op bovenstaande adressen kunt u ook de volgende zaken afgeven:

 
gebruikte mobiele telefoons, kleine cartridges, gebruikte postzegels en oude ansichten, oude buitenlandse munten, spaarzegels, gebruikte brillen en oude (bal)pennen. Ook kunt u er een spaarglobe aanvragen om in de loop van het jaar geld te sparen voor Woord en Daad.
 
Verder kunt u er nog informatie opvragen over het financiële adoptieprogramma van Woord en Daad. Wij roepen u op om na te denken over het financieel adopteren van kinderen in ontwikkelingslanden. Langs die weg kunnen wij hen uitzicht geven op een betere toekomst. Ook is op deze adressen informatie te verkrijgen over de aankoop van cashewnoten en Kaars koffie. Zie hiervoor ook onze website.

 

Tenslotte: wij zoeken nog een comitélid voor de gemeenten Goedereede, Stellendam en Herkingen. Wie wil ons comité komen versterken??? Nieuwsarchief »

Nieuws

3
4
Postzegels Woord en Daad lees verder
3
4
Jemako lees verder